Directie

De directie van de Botenwagen Compagnie bestaat uit een drietal personen, die ieder een duidelijke en belangrijke taak hebben. De 'grote baas' is de Algemeen Directeur; hij wordt direct bijgestaan door de Financieel Directeur en de Technisch Directeur. Dit driehoofdige team blijkt al jaren een prima formule voor een succesvolle bedrijfsvoering binnen de BWC en dit heeft dan ook geleid tot weinig schadegevallen onderweg en mooie cijfers aan het eind van het jaar.

Directie 2023/2024

  • Iris Almekinders, Algemeen Directeur
  • Niek Fleerakkers, Financieel Directeur
  • Kevin van den Boom, Technisch Directeur

Algemeen Directeur
De Algemeen Directeur is de uiteindelijke hoofdverantwoordelijke voor het functioneren van de BWC en onderhoudt dan ook alle contacten met de verenigingen en de chauffeurs. Hij is degene die de tijdsplanningen maakt en zorgt voor een indicatie van het laden van de containers, wat nog best wel eens een ingewikkelde puzzel kan zijn. Ook besluit hij (uiteraard in overleg) of iemand chauffeur mag worden, maakt hij de chauffeursindeling voor elke rit en regelt hij alle benodigde vergunningen.

Financieel Directeur
De Financieel Directeur zorgt voor de gehele administratie: hij verwerkt de ritformulieren, incasseert en betaalt facturen, controleert declaraties en houdt de tarieven nauwlettend in de gaten. Daarnaast rekent hij aan het eind van het jaar uit welke chauffeur of bijrijder de meeste kilometers in de truck heeft gemaakt, zodat die persoon tot Koning Kilometer gekroond kan worden. De Financieel Directeur ondersteunt verder de Algemeen Directeur bij de afhandeling van veel officiële zaken en hij communiceert met de penningmeester van Thêta over onder andere sponsoring en de jaarafrekening. Dan is er nog de Technisch Directeur. Voor de buitenwereld de minst zichtbare persoon, maar zeker niet de minst belangrijke.

Technisch Directeur
De Technisch Directeur (of TD zoals hij binnen de BWC genoemd wordt) zorgt ervoor dat de containers en de truck altijd in topconditie verkeren en hij plant zorgvuldig al het groot en klein onderhoud. Bijna al het onderhoud aan het materieel wordt door de BWC zelf gedaan, dus hier komt nog meer bij kijken dat er vaak van verwacht wordt. Al met al een functie die als alles werkt niet veel tijd hoeft te kosten, maar wanneer er wat mis gaat erg smerige handen kan opleveren...

Samenstelling
De samenstelling van de directie wisselt niet elk jaar, de verschillende functies worden meestal voor een periode van ongeveer twee jaar door dezelfde persoon bekleed. Wanneer een Directielid besluit te stoppen en er een geïnteresseerde en competente vervanger gevonden wordt, kan deze nieuwe persoon worden aangesteld als Directeur en zal hij door zijn voorganger ingeleid worden in de wereld van de Directie. Het oud-directielid blijft vervolgens nog een tijdje beschikbaar als adviseur van zijn opvolger.