Bijrijders

Naast de chauffeursgroep is een team van bijrijders onmisbaar. Ze helpen de chauffeurs met laden en lossen, kijken mee op de weg en kunnen uitstappen om aanwijzingen te geven bij lastige bochtjes en bij het achteruitrijden. Na het laden en lossen werken ze de ritadministratie bij: kilometerstanden en lading wordt nauwkeurig bijgehouden zodat de Financieel Directeur correcte facturen kan maken voor de klanten.

Opleiding
Regelmatige bijrijders leren bij ons hoe ze de botenwagen efficiënt kunnen laden en op welke manier ze de boten vast moeten leggen. Ook wordt uitgelegd hoe de container bediend moet worden zodat deze op of van de truck gezet kan worden. Uiteindelijk kunnen de ervaren bijrijders samen met de chauffeur over de hele wagen heen klauteren om boten goed te leggen en daarna stevig vast te binden. Zeker tijdens het laden na wedstrijden kunnen zowel chauffeur als bijrijders zich hier flink op uitleven.

Gezelligheid
Omdat er in de truck buiten de chauffeurszetel nog 5 zitplaatsen zijn, kunnen er ook meerdere bijrijders tegelijk mee; dit leidt regelmatig tot erg gezellige momenten onderweg, maar ook serieuze discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen komen voor. De bijrijders zorgen er met andere woorden dus ook voor dat het BWC-werk niet alleen bestaat uit laden, rijden en lossen, maar dat er ook een gezellige en sociale kant naar voren komt, wat het werk weer een stuk leuker maakt. Meestal gaat er ook een goede zak met drank en spijs mee zodat ook de inwendige mens onderweg niets tekort komt.

Leuke ervaring
Nieuwe bijrijders zijn altijd welkom, er is immers plek genoeg! Wanneer je zin hebt om een keer mee te rijden, neem dan gerust contact op met de Algemeen Directeur of vraag een chauffeur wanneer je mee kunt. Wanneer je meerijdt, ding je automatisch mee naar de titel van Koning Bijrijder, dus het is zeker de moeite waard. Daarnaast is het altijd weer een leuke en machtige ervaring om in de langste truck zonder scharnierpunt van Nederland te rijden!

Koning Bijrijder
Net zoals we een Koning Kilometer hebben, hebben we een koning bijrijder. Met trots presenteren wij als koning bijrijder 2022/2023: Tristan Muir